8 Şubat 2010 Pazartesi

Urla Müzik Akademisi



UMA- Urla Müzik Akademisi 2009 yılının 25 haziranında ilk master class’ı ile görevine başladı...

Görkemli bir rum konutu olarak 1800’lü yılların sonlarında inşa edilen ve bir asrı geçkin yaşıyla farklı zamanlarda bambaşka amaçlarla, belediye, kızlar yurdu gibi kullanılmış olan tarihi bina uzun bir onarım süreci sonunda harap halinden kurtarılmış, müzik adına profesyonel genç müzisyenleri usta müzik elçileriyle buluşturup eğitimlerine, müzik ve kültür birikimlerine yeni derinlikler katma amacı ile Urla Müzik Akademisi adı altında yepyeni bir kimliğe kavuşturulmuştur.

Dünyaca ünlü usta müzik elçilerini davet ederek oluşturulan bu karşılaşmalar genç yeteneklerin yeni eğitim olanaklarına kavuşmalarını sağlamak için de bir köprü oluşturmaktadır.

UMA'da gerçekleştirilen ustalık kurslarından bazıları

Tolga Alpay / fagot

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın fagot grup şefidir. Enstrümanında usta bir virtüöz olan Tolga Alpay aynı zamanda fagot çalgısının önemli bir parçası olan “kamış” yapımında da ustadır. Sanatçının ürettiği kamışlar Berlin Filarmoni Orkestrası sanatçıları tarafından da beğenilmekte ve kullanılmaktadır.

Andras Adorjan / flüt

Yüzyılın en ünlü flütçülerinden Macar asıllı Alman Andras Adorjan, dünyanın en prestijli flüt yarışmalarının başkanlığını yapmakla birlikte orkestracılığıyla da tanınmaktadır.

Hansjörg Schellenberger / obua

Berlin Filarmoni Orkestrası’nda solist obua sanatçısı, Madrid Reina Sofia Müzik Okulu’nda obua profesörü olan Hansjörg Schellenberger aynı zamanda orkestra şefidir.

Heidi Litschauer / viyolonsel

Küçük yaşta harika çocuk olarak müziğe başlayan Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nden Heidi Litschauer kariyerini dünyanın çeşitli yerlerinde konserler vererek sürdürmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder